Over Yet

GELUK VOOR MIJ IS NIET DE GLIMLACH OP MIJN GEZICHT, MAAR DE RUST IN MIJN HOOFD.


Welkom, ik ben Henriëtte Robben, 62 jaar oud en geboren en getogen in Berkel-Enschot. Mijn jeugd op een tuindersbedrijf was gevuld met hard werken en de warmte van een hecht gezin, bestaande uit mijn zusje en zes broers.

Als oudste meisje werd vroeg voor mij besloten dat ik naar het LHNO zou gaan. Hoewel ik er nog steeds de vruchten van pluk, was er een tijd waarin ik liever een ander pad had gekozen. Na de MSPO-opleiding en het behalen van mijn diploma als bejaardenverzorgster, brachten jaren van vreugde en voldoening me naar verzorgingstehuis Torentjeshoef. Een veilige haven, dichtbij mijn ouderlijk huis.

Na mijn huwelijk en verhuizing naar Oisterwijk, verwelkomde ik drie zonen in mijn leven. Naailessen leerden me niet alleen kleding maken, maar ook geduld om schoonheid te creëren. Quilten bracht plezier en innerlijke rust, terwijl prachtige dekens langzaam onder mijn handen ontstonden.

Terwijl mijn zoons opgroeiden, bleef mijn persoonlijke ontwikkeling achter. Uitdagende jaren van keuzes en zelfontdekking volgden. Vrijwilligerswerk, hoorcolleges in psychologie en kunst, workshops in tekenen, schilderen, handlettering, kalligrafie en zelfs mozaïeken werden mijn creatieve metgezellen.

In 2015 ontdekte ik Zentangle, ‘artistiek mindful’ tekenen. Een vonk van interesse groeide snel uit tot een onweerstaanbare ontdekkingstocht. Vandaag deel ik de essentie van Zentangle met mijn zeven kleinkinderen, verwonderd over hun vlotte integratie van deze kunst in hun tekeningen.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik gecertificeerd Zentangle-docent zou worden. In mei 2019 behaalde ik mijn certificaat na het allereerste Europese CZT-seminar in Frankfurt. Een bijzonder hoogtepunt, met de oprichters van Zentangle, Rick Roberts en Maria Thomas, aanwezig bij de opening. Dit moment prijkt in mijn herinnering, vastgelegd in de handtekeningen in mijn boeken.

Mijn pad heeft me gevormd en leidt naar innerlijke rust. Zoals ik altijd zeg: “Geluk betekent voor mij niet alleen een glimlach op mijn gezicht, maar ook de rust in mijn hoofd.” Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in een van mijn inspirerende workshops!

Met creatieve tangle groet,

Henriëtte