Over Yet

GELUK VOOR MIJ IS NIET DE GLIMLACH OP MIJN GEZICHT, MAAR DE RUST IN MIJN HOOFD.

Mijn naam is Henriëtte Robben, 60 jaar en geboren en getogen in Berkel-Enschot. Ik ben opgegroeid op een tuindersbedrijf, het was vaak hard werken, maar wat was het vooral een hecht gezin met mijn zusje en mijn zes broers.

Al vroeg werd besloten dat ik als oudste meisje naar het LHNO zou gaan, dat was altijd handig voor later.

Tot op de dag van vandaag heb ik er nog profijt van, maar lang had ik het anders gewild. Na de MSPO opleiding waar ik mijn diploma voor bejaardenverzorgster behaald heb,heb ik jarenlang met heel veel plezier gewerkt in verzorgingstehuis Torentjeshoef. Veilig en vertrouwd, op een steenworp afstand van mijn ouderlijk huis waar ik toen nog woonde.

Inmiddels gehuwd en verhuist naar Oisterwijk, werden drie zonen geboren. Al snel ging ik op naailes, kleertjes maken voor de jongens was leuk maar bespaarde vooral ook veel geld. Van deze juf heb ik het geduld geleerd wat nodig is om iets moois te creëren. Lezen, nog eens lezen, eventueel uithalen en opnieuw beginnen..

Via via kwam ik jaren later in aanraking met het Quilten. Heerlijk en eindeloos met patroontjes spelen, mooie quiltstofjes in stukjes knippen en weer aan elkaar naaien. Wat heeft het mij een plezier gebracht en een rust. Een hittepetit (volgens mijn vader) zoals ik ben en ik kon urenlang, soms tot in de nacht met de hand een quilt in elkaar zetten. Vele quilts heb ik zo gemaakt.

De jongens groeiden op, maar mijn eigen ontwikkeling stagneerde. Wat wil ik en wat voel ik? Jaren volgden van moeilijke keuzes en beslissingen, jaren van zoektochten naar mezelf. Veel vrijwilligerswerk gedaan, hoorcolleges psychologie en kunst gevolgd, workshops tekenen, schilderen, handlettering, kalligraferen gedaan, maar intussen ook weer een nieuwe hobby gevonden in de vorm van mozaïeken. Veel bloempotten, schalen en wat al nog meer is er uit mijn handen gekomen. . Workshops gegeven aan kleine groepjes mensen. En..mozaïeken is ook weer spelen met kleur en patroontjes, ook weer heel erg boeiend!

In 2015 heb ik mijn eerste basisworkshop Zentangle gevolgd.

Wat is dat ‘artistiek mindful’ tekenen zoals het ook wel genoemd wordt? Mijn interesse was gewekt, ik werd al snel enthousiast.

Ook weer heel veel spelen met patroontjes vooral, een nieuwe ontdekkingstocht. Inmiddels ben ik vijf kleinkinderen rijker, wie ik ook al de beginselen van het Zentangle bijbreng. Fantastisch te zien hoe snel ze dit oppikken en in hun eigen tekeningetjes verwerken.

En zo kan het niet anders dat ik nu zelf een Certified Zentangle Teacher ben. Mijn certificaat heb ik in mei 2019 behaald na het volgen van het eerste Europese CZT seminar te Frankfurt. Zentangle founders Rick Roberts en Maria Thomas waren bij de opening aanwezig en dat was voor mij persoonlijk een zeer bijzondere ontmoeting en hoogtepunt. Bij het signeren van mijn boeken heb ik dit moment dan ook vast laten leggen. 

Zo is er al veel op mijn pad gekomen, het is wie ik ben, en daarin vind ik mijzelf, en mijn rust.

‘ Geluk voor mij is niet de glimlach op mijn gezicht, maar de rust in mijn hoofd ‘

Ik hoop je snel te zien op een van mijn workshops!

Henriëtte